Γεννήθηκα την ίδια μέρα με… (από το Δ1)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης έψαξαν στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia ποιες προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης γεννήθηκαν την ίδια ημέρα με τους ίδιους.
Τα στοιχεία της βιογραφίας αυτών των διάσημων ανθρώπων μας τα παρουσιάζουν σε σύντομες, πολύ καλόγουστες παρουσιάσεις. Επιπλέον παρουσιάζουν και ορισμένα έργα ή κατορθώματά τους.
Οι παρουσιάσεις έγιναν με τη βοήθεια του ανοιχτού λογισμικού Impress-Openoffice. Πέρα από την αναζήτηση στοιχείων στο διαδίκτυο στόχος μας ήταν και η προσεκτική επιλογή των στοιχείων που μας ενδιαφέρουν, η αναφορά της πηγής των πληροφοριών που χρησιμοποιούμε και βέβαια η εφαρμογή όσων μάθαμε για την αισθητική βελτίωση μιας παρουσίασης (εφέ, χρώματα, ευανάγνωστο κείμενο, λεζάντες στις εικόνες)
Κάθε μαθητής και μαθήτρια παρουσίασε τη δουλειά του σε όλη την τάξη και έτσι όλοι γνωρίσαμε τη ζωή και το έργο πολλών σημαντικών επιστημόνων, καλλιτεχνών ακόμη και  βασιλιάδων. Γίναμε όλοι σοφότεροι μέσα από μία πολύ ευχάριστη σχεδόν παιχνιδιάρικη διαδικασία. Ευχαριστώ και συγχαίρω όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ’ τάξης για τη σκληρή και ποιοτική δουλειά. :)
Λόγω τεχνικών δυσκολιών, οι παρουσιάσεις μετατράπηκαν σε αρχεία PDF και παρουσιάζονται παρακάτω:
Nάτσικα Χουκ Tυρεκιδου Tομας μαν Δερβίσογλου Στρίντμπεργκ Δούκα Αγίου Κωνσταντίνου!! Ζαχαρίου Λούλα Θεοδωρίδου Γορδιανός Γ’ Κατσιπτσακις Ανατολι Καρποφ Κεσίδου Ρέμπραντ Κοσμίδης Μάξγουελ Κοσμίδου Φρανκ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΛΑΖΑΡΊΔΗΣ ΡΕΝΟΥΑΡ Νταντολης Κριστι Πατιώς Γκρόπιους Ριζοπούλου , Σταματη Λουβιδίκος Φίλιππος Τσαούση Κλωντ Μονέ Τσολακιδου Τσαικοφσκι Χαραλαμπίδης_Κάρολος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *